Lyxiga fartyg

Att åka på lyxiga fartyg tillhör kanske inte vanligheterna, men är ett riktigt äventyr att få uppleva. Det finns massor av otroliga fartyg som erbjuder en massa spännande saker.

Lyxiga fartyg
Lyxiga fartyg

Det fartyg som har fått bäst betyg när det gäller service är Seadream Yacht Club. Här kan man bli serverad kaviar och champagne direkt från en surfingbräda som guppar i havet bredvid fartyget. Många rika amerikaner tar den här resan för att shoppa lyxvaror till sina fruar, men den är mest populär för par som vill ha en lyxig och härlig resa enbart för två. Maten är underbar och äkta gourmetmat. det finns nästan lika mycket personal på dessa fartyg som det finns resenärer och vid minsta lilla vink får man glaset påfyllt med vad man än önskar! det är mycket lyxigt med små gåvor varje dag, alla drycker ingår i priset och man kan besöka casino, butiken, en golfsimulator, bibliotek, spelrum, jacuzzi, pool och mycket annat att roa sig med. Det kostar ungefär 3 500 kronor per person och dygn och kryssningen går till Medelhavet, Australien, Karibien, Asien, Atlanten, Costa Rica eller Norra Europa. Bara att välja!

Äta med vem man vill

Det bästa konceptet har utan tvekan NCL Epic. Här får man äta när man vill, med vem man vill och vara klädd nästan hur som helst! Norwegian Cruise som rederiet heter tycker det är smart att slippa klä upp sig och passa tider och låter gästerna bestämma tiderna helt efter sitt eget tycke och smak. Ett litet “fiffigt tema” som deras nyaste fartyg Epic har börjat med är att endast låta singelresenärer. Så om man vill hitta kärleken eller i alla fall ge kärleken en chans att “slå till” så skall man åka med den här kryssningen. De som är singlar kan åka i en egen del av fartyget och få nyttja enmans-hytter. Man kan äta på mysiga restauranger, fin och originell hyttdesign, ett särskilt vardagsrum där singlar kan sätta sig och “spana” efter någon intressant person och många roliga aktiviteter. Man kan hyra en särskild orkester kostnadsfritt också och det är riktigt lyxigt! Det kostar 700 kronor per person och dygn. Man kan välja att kryssa i Atlanten, Karibien eller Medelhavet. Här är det toppen för kompisgäng, yngre och medelålders par och även singlarna.

Det prismässigt bästa alternativet är att åka med Costa Cruises. Här får man vistas i sol och värme och fartyget ligger i Dubai en natt i början och en natt i slutet av kryssningen så man kan utforska detta spännande ställe. Man besöker Förenade Arabemiraten, Muscat och Oman. Man kan välja att antingen strosa runt på egen hand bland marknader, basarer och shoppingcenter eller följa med på en utflykt som rederiet anordnar. Priset ligger på 550 kronor per person och dygn. Alla kan göra denna kryssning, både singlar, jetsetare, barnfamiljer, par och kompisgäng. Resan går i Förenade Arabemiraten. Det absolut bästa fartyget har “Allure of the Seas” utsetts till. Det är världens största och här finns en helt fantastisk version av Central Park fast mycket mindre. Här finns det plats för ett helt samhälle, närmare bestämt 6 400 gäster! Man kan använda klätterväggen, åka karusell, bada bubbelpool eller åka linbana mellan kropparna på fartyget. Resan kostar från 800 kronor per person och dygn och kryssar i Karibien.